BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаското село Извор тъне в проблеми, АБВ-Бургас поиска да ги разреши

Забравени от Бога се чувстват жителите на бургаското село Извор. Тази вечер те представиха пред кандидатите за общински съветници от АБВ-Бургас едни от основните проблеми в селото, което се намира само на 20 километра от Бургас.

На предизборната среща един до друг да изслушат хората застанаха кандидатът за кмет на Бургас от АБВ адв. Георги Сталев и кандидатите за общински съветници Ирена Михайлова, Силвия Лецковска, Галин Янков и Руска Стефанова, която е от селото.

Водачът на листата, легендарният щангист Антон Коджабашев представи всеки един по отделно и категорично обяви, че всички те имат самочувствието да решат проблемите на община Бургас и по-важното, че знаят как да го направят.

„Да се обещае нещо на хората е много лесно. Има една стара българска поговорка- Никой не може да ти даде толкова много, колкото мога аз да ти обещая. Обещанията са нещо много хубаво, но ако се изпълняват”, посочи Антон Коджабашев.

Проблем номер едно, който местните поставиха пред него и колегите му е разрухата на храма „Света Троица”.

 „Църквата пада! Гредата, на която се държи камбаната някой ден ще убие клисарката.7 жалби съм направила, 7 жалби съм пратила до кмета Димитър Николов. Той все казва, че пари няма и парите, които са за вероизповеданията, се превеждат в Сливен и дядо Йоаникий разпределял средствата”, разказа по време на събранието Пенка Карайотова.

„Когато се захвана с нещо, го върша до край. Поемам ангажимент, ако влезем повече хора в общинския съвет, лично да внесем докладна записка за ремонт на църквата”, обеща Коджабашев.

Пенка продължи да изрежда пред местните политици още много проблеми в Извор като липсващо училище, детска градина и ужасни улици.

„Улица Странджа е в безобразно състояние. Ние не можем да излезем от домовете си, за да отидем за хляб. Сега като падне и снегът, какво ще правим? Зимата нямаме спирка, под която да се скрием, а стоим под стряхата на съвета. Киносалонът също е за довършване”, продължиха с проблемите в селото местните. Те не пропуснаха да се оплачат и че в 21 век в селото няма канализация. Проект за изграждането й бил подготвен още когато селото е било към община Созопол, но той така и не се осъществил.

 „Този проект го направиха в село Равна гора и там вече имат канализация, а Извор продължава да е без такава. Преди да асфалтираме улиците, трябва да имаме канализация”, обясни пред хората кандидатът за общински съветник Руска Стефанова. Тя твърдо заяви, че ще се бори с всички сили да промени селото и дори предложи по искане на местните да се свикват редовно събрания с хората, дори ако трябва те да са на пет дни. Целта е на тях да се обсъждат проблемите и да се търсят мерки за разрешаването им.

Местните изслушаха и кандидата за кмет адвокат Георги Сталев. Той обяви, че проблем номер едно в община Бургас е екологията.

„Мислех, че най-големият  проблем ще е корупцията, но тя е потавена на пето място. На първо място хората поставят проблема с екологията и това, че от ден на ден дишаме все по-мръсен въздух и нещата стават страшни.

Двойният  стандарт също е много важен проблем. Управляващите превърнаха Бургас в една главна улица и в Морската градина. Другите квартали не съществуват! Не съм човек, който на бялото ще каже черно и мога да заявя, че много неща се направиха в Бургас, но елате да видите в каква мръсотия тъне паркът в Борисовата градина в центъра на града, а да не говорим, че човек  няма къде да си паркира колата си в комплекс „Възраждане”, например.

Това не са проблеми от сега, те са трупани с години и винаги преди избори се говори какво пак ще се направи. Управляващите имаха четиригодишен мандат и аз питам-защо не ги направиха нещата досега? Защото идват едни пари от Европейския съюз, които ние не ги инвестираме, а ги усвояваме. Ако те бяха инвестирани правилно, нямаше сега да сме в това положение”, добави адвокат Сталев.

„Дано да успеем да влезем повече хора от листата на АБВ в Общинския съвет, за да можем след четири години като се видим да кажем, че в село Извор няма проблеми, или ако има, те да са много дребни и леснорешими”, обобщиха кандидатите на бъдещия местен парламент.

На предстоящите местни избори ПП Алтернатива за българско възраждане /АБВ/ е под №14 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!