BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургас отбеляза 134-та годишнина от Съединението (СНИМКИ)

Бургас отбеляза 134-та годишнина от Съединението. Празненствата по повод празника започнаха от площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на Общината, където се състоя ритуалът по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас.

На честването присъстваха кметът на Община Бургас Димитър Николов, заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева, областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, директорът на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов, областният управител Вълчо Чолаков, депутати и общественици.









„Нека днес отдадем дължимата почит към всички будители, просвещенци, революционери, знайни и незнайни герои, които с делата си спомогнаха за осъществяването на каузата, наречена Единна България. 6-ти септември ни дава самочувствие, че имаме силата и волята да се изправяме пред трудностите и сами да променяме хода на историята. Съединението е събитие, осъществено от народ, който знае цената на свободата и е неподвластен на примирението и страха“, каза градоначалникът.

Събитията продължиха пред военен клуб Бургас, където беше отслужена заупокойна молитва за загиналите в Сръбско-българската война от 1885 година и ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк.

Материалът Бургас отбеляза 134-та годишнина от Съединението (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!