BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургас отбелязва Световния ден на влажните зони

“Биоразнообразието е от значение” е мотото на тазгодишната инициатива, с която Бургас ще отбележи Световния ден на влажните зони. Кампанията се организира от екипа на Фондация “Виа Понтика”, съвместно с Община Бургас и РИОСВ – Бургас.

На 29 януари в Експозиционен център “Флора” – Бургас от 14:00 ще се проведе информационен ден и представяне на мобилно приложение за мигриращи птици, разработено съвместно с деца от еко клуб “Капитан Планета към ОУ “А. Г. Коджакафалията”.

Сюжетната линия на събитието е посветена на темата “Супергерои в опазване на влажните зони и околната среда”, като подрастващите ще имат възможност да представят творби от комикс конкурс с екологична насоченост.

Местни експерти, преподаватели и заинтересовани групи ще предадат посланието, че всеки може да е герой на деня в споделена грижа за природата, биоразнообразието и влажните зони.

Материалът Бургас отбелязва Световния ден на влажните зони е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!