BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българският капитан, отвлечен край Бенин, е освободен

Освободен е българският капитан на контейнеровоза „Томи Ричер“, отвлечен от пирати в Гвинейския залив край бреговете на Бенин, съобщиха от Министерството на външните работи.

„Той се намира в европейска държава. Очакваме го скоро да се завърне в България!“ – написа във фейсбук министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Преди месец Министерството на външните работи получи потвърждение по дипломатически път от Португалия и от Германия, че на борда на превзетия от пирати кораб край бреговете на град Котону в Бенин се намира един български гражданин, който е и капитан на нападнатия контейнеровоз.

За да напусне Африка, посолството ни в Нигерия му издаде временен паспорт, съобщиха още от МВнР. Министерството през цялото време е било в тясна координация и връзка със собствениците на кораба.

Капитанът и седем от моряците в екипажа бяха взети за заложници на 19 април край бреговете на град Котону. Корабът плава под португалски флаг, а транспортната компания, която го обслужва, е базирана в Германия.

Източници: БТА и Dnevnik.bg

Снимка: offnews.bg

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!