BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Взрив и пожар в Лос Анджелис, 11 огнеборци са с тежки изгаряния

11 пожарникари са получили тежки изгаряния по време на гасенето на голям пожар в събота в американския град Лос Анджелис, Калифорния. Това съобщи ръководителят на пожарната служба на града Ерик Скот на пресконференция, излъчена от NBC.

„Напълно потушихме пожара за около два часа. Това се случи в 20:08 ч. местно време (неделя в 06:08 българско време). За съжаление, 11 пожарникари получиха изгаряния“, информира Скот.

Според него източникът на запалване е бил в търговска сграда с ниска височина, където се съхранявали масла, предназначени за фармакологията. „Причините и обстоятелствата на тази голяма извънредна ситуация се разследват“, добави той.

Преди това пожарната служба в Лос Анджелис съобщи за 10 пострадали.

Малко след разгарянето на пожара е избухнала и експлозия в едноетажна търговска сграда. Гъст дим от мястото на инцидента се е виждал от километри, разказват очевидци. Целият квартал е отцепен от полицията.

Повече от 230 пожарникари бяха мобилизирани за гасене на пожара.

Източник: DarikNews

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!