BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Втори етаж над съществуващи бургаски паркинги ще увеличи значително капацитета им

Чрез монтирането на отворена метална конструкция, през следващите години ще бъде осигурено второ ниво над съществуващи паркинги в Бургас. Това ще позволи значително увеличение в броя на местата за автомобили върху един и същ терен.

„За начало такъв втори етаж предвиждам да се реализира над общинските паркинги на ул. „Гурко“ и бул. „Мария Луиза“. Не съм се отказал от идеята да изградим в Бургас и многоетажни надземни паркинги, но това ще се случи тогава, когато бъде постигнат консенсус за потенциалните терени и начин на функциониране, защото против волята на живеещите в близост нищо не може да се случи“, каза Димитър Николов.

Сега паркингът на ул. „Гурко“ е с 414 места, а този на „Мария Луиза“ побира 130 автомобила. Второ ниво ще осигури допълнителни 300 паркоместа на едната локация и около 100 на другата.

Материалът Втори етаж над съществуващи бургаски паркинги ще увеличи значително капацитета им е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!