BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Възползвайте се от безплатната кампания „Със здрави зъбки в първи клас“

За втора поредна година първокласниците в Бургас и региона имат възможност да се възползват от безплатната кампания „Със здрави зъбки в първи клас“.

Много често именно при този профилактичен преглед се установяват дефекти на твърдите зъбни тъкани, отклонения в захапката, а също и нивото на здравна хигиена.

По този начин родителите и децата ще получат нужните препоръки и бързо ще се справят с дадения проблем. След прегледа всеки родител получава в писмен вид зъбен статус на детето си.

Инициативата се реализира от Районна колегия на Български зъболекарски съюз с председател д-р София Буджева, с подкрепата на Община Бургас, Областна управа и Районно управление по образование.

Кампанията е доброволна, безплатна и не е обвързана със Здравната каса.

Над 40 лекари по дентална медицина от Бургас и областта са включени в програмата.

Родителите, които желаят да се възползват от безплатните прегледи могат да намерят информация за денталните кабинети, предоставящи тази услуга при класния ръководител.

Материалът Възползвайте се от безплатната кампания „Със здрави зъбки в първи клас“ е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!