BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В к-с „Изгрев“ стартира изпълнението на втори проект по програма „Моят град, моят квартал, моята улица“

Стартира изпълнението на втори проект по новата общинска програма „Моят град, моят квартал, моята улица“. До блок 9 се изгражда паркинг за 70 автомобила по изрично искане на неговите жители. Впоследствие ще се обнови алейната мрежа, ще се изградят подходи към входовете, ще се реализира озеленяване.

Обектът се намира в непосредствена близост до ул. „Петко Задгорски“. В момента ВиК подменя старите тръби отдолу, после Общината ще положи нова настилка с тротоари отгоре.

Първият проект, стартиран по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“, е в „Меден рудник“ – бл.76 – 80. Повече за него можете да прочетете тук:  https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/44973.

Също като в „Меден рудник“, проектът при блок 9 в „Изгрев“ е сред първите, получили финансиране от Общината, заради изключителната активност и експедитивност при кандидатстването и пълното разбирателство между обитателите на сградата. Те единодушно пожелаха именно големия паркинг, който в момента Общината изпълнява със свои средства.

Община Бургас благодари на всички свои жители, които се обединиха и кандидатстваха по програмата след стартирането й през месец април миналата година. Създадена е база данни с над 100 предложения. Пазим документите ви и ще изпълняваме проектите един след друг спрямо възможностите на бюджета.

* За програмата:

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства „Моят град, моят квартал, моята улица“ e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517.

С тази програма Община Бургас дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда – детски кът, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към сградата пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели сгради (блокове) в режим на етажна собственост, построени върху терени, които са общинска собственост, предназначени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на управление в етажната собственост, представляващи Сдружение на собствениците или Общото събрание, надлежно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно реализираната в Бургас програма за саниране показа, че когато има обща идея за подобряване условията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

„Моят град, моят квартал, моята улица“ функционира на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни собственици в многофамилни жилищни сгради. При одобрен проект, примерно през настоящата 2020 г., за чието изпълнение финансовият ресурс не стигне, не е нужно да кандидатствате отново, а оставате записани за следваща възможност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!