BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Поморие ще се проведе безплатна танцова рехабилитация за жени с рак на гърдата

В периода януари – май 2020 г., в спортната зала на училище “Иван Вазов” /начален етап/ в гр. Поморие ще се проведе безплатна танцова терапия за жени, диагностицирани с рак на гърдата. Инициативата е по проект „Танцувай със здравето“, в който вземат участие пет държави, като в България дейностите се координират от „Асоциация за развитие на българския спорт“.

Танцовата терапия представлява съвкупност от 32 сесии с адаптирани танцови движения, специално разработени за рехабилитация и повишаване качеството на живот на пациенти, диагностицирани с карцином на млечната жлеза. Инструкторите, които вземат участие в проекта, преминават през специално обучение, на което разучават специфичен танцов протокол.

Сесиите в Поморие ще се водят от лицензирания инструктор Таня Арабаджиева и следват логическа последователност, поради което присъствието на всяка една от тях е задължително.

Основната цел на проекта е да популяризира физическата активност под формата на танц при жени, преборили се с рак на гърдата и с такива, които са все още на лечение на възраст между 30 и 65 години. Чрез включването им в умерена физическа активност иновативният подход цели да помогне на жените да приемат и да се свържат отново с телата си, да подобрят себеизразяването си, да се справят с чувствата си, да укрепят личните си ресурси, но преди всичко да бъдат физически активни, което е необходимо за тяхното здравословно състояние.

Всички жени от Поморие и региона, желаещи да приемат предизвикателството, което ще им помогне да изградят отново самочувствие, да се справят с чувствата на изолация, гняв и страх, а и не на последно място да намерят нови приятели, могат да открият формуляра за участие ТУК. Регистрацията е лесна и отнема само няколко минути.

За контакт: Таня Арабаджиева – тел.: 0893420932, Facebook

Пълна информация за проектните дейности: www.dancing-health.eu

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!