BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В ТОХ-а създадоха виртуален ресторант, работещ в условията на COVID-19

Виртуален ресторант, който работи в условията на пандемия от COVID-19, са създали ученици и преподаватели от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, популярна и със старото си име ТОХ. Проектът е озаглавен „Възраждане след пандемия“, като създаването му е част от практическо онлайн обучение, съобщиха от Общината.

Учениците са разиграли всички стъпки, през които заведението ще премине от началото до края на кризисната ситуация.

Направената е калкулация на вложените средства, внимателно са обмислени различни ситуации по време на пандемията и след нея. За да не съкращават персонал, сервитьорите на ученическия ресторант са включени в доброволчески отряди. Назначени са четирима готвачи. Предвидено е дори подписването на договор за дарения към инфекциозното отделение на най-голямата лечебница в областта – УМБАЛ -Бургас.

Задачите в ресторанта са така разпределени, че да отговорят на условието за получаване на помощ от държавата, чрез мярката 60/40, обясни Ганка Ангелова, преподавател в гимназията.

Сайтът, създаден от учениците, ще остане достъпен, а екипът, работил по него, се надява, че поне част от стъпките за управление на един ресторант ще бъдат полезни и приложени на практика.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!