BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Галя Ичеренска: Унизително е да се молим, за да ни позволят да работим

„Как може цялата държава да работи, а аз да нямам правото да работя. С едно дете. За един час. Няма нито един човек, който може да ми обясни, защо спортните зали са отворени, защо работят детските градини, а аз не мога да пея с един човек?“ Това коментира певицата Галя Ичеренска, която има школа по поп и джаз пеене. Вече трети месец обаче тя не може да работи със своите възпитаници.

Това я оставя без доходи, но поставя под въпрос и бъдещето на децата, които се обучават. „Имам деца със страхотни показатели, които в момента плачат. Това е и психологически момент, децата имат нужда да се занимават. Пеенето е талант, то не е да напишеш една формула, а изисква постоянен труд“, обяснява певицата. Признава, че се чувства не само дискриминирана, но и много обидена.

„Не мога да разбера в тая държава как културата все е на последно място. Как може в целия свят културата да се толерира, а само в България, не. Това нещо целенасочено ли е?“, недоумява Галя Ичеренска. Обижда я и фактът, че трябва да моли за разрешение, за да работи. „Трябва да ходим и да питаме: Това за нас става ли? Да вием като кучета. Това е унизително и не може така“, категорична е Ичеренска.

„Аз съм готова да стоя с маска, ръкавици и шлем. Със шнорхел ще съм, ако трябва. След всеки ученик ще почиствам. Но какъв е проблемът аз да стоя в единия ъгъл на стаята, а детето да пее спокойно в другия край?“, коментира певицата. Ичеренска е в позицията на всички, които имат школи за работа с деца. В момента тяхната дейност е забранена, защото попада в графа а „извънкласни занимания“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!