BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глоба до 5 хил. лв за изхвърлен боклук извън кошче или за ровене в контейнер

Глоба до 5 хил. лв ще бъде наложена на всеки, който изхвърля отпадъци извън определените за това места. Няма значение от естеството и обема на боклука.

 

Това гласи заповед на кмета Димитър Николов от днес, издадена след заседание на Общинския кризисен щаб и във връзка с установените случаи на Covid -19, както и произтичащите от това задължения за създаване на необходимите условия за изпълнение на разпоредените противоепидемични мерки на основание чл.3 , т.10 от Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас.

Под санкция са всички действия, като ровене в котейнери и кошчета за отпадъци, замърсяване на улици, тротоари, площадки, паркове, градини, пазари, зелени площи, пътни съоръжения и принадлежности на уличната, пътната и алейна мрежа /знаци, табели, ограждения, пейки и др.

Контролът по изпълнението на заповедта ще се извършва от ОД на МВР и Дирекция „УКОРС“.

Материалът Глоба до 5 хил. лв за изхвърлен боклук извън кошче или за ровене в контейнер е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!