BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция пуска полети от и за България

Гърция навлиза от днес в нов етап от разхлабване на мерките срещу коронавируса, след като страната обяви поетапно отваряне на въздушните си граници.

В сряда, четвъртък и петък ще се осъществят първите планирани от и за България полети.

Още няколко европейски дестинации ще бъдат отворени за въздушен транспорт с Гърция. Така общо планираните полети в страната ще бъдат 660, от които 86 – чуждестранни.

Щателното спазване на правилата за хигиена на ръцете, използването на маска, дистанция, почистване и дезинфекция, особено там, където има „контакт“, са основното условие за защита на пътниците и служителите. Използването на маска е задължително от момента, в който пътникът влиза в летището.

На 1 юли ще могат да се приземяват международни полети на всички летища в южната ни съседка. По преценка на властите ще се извършват тестове на пътници.

14-дневната карантина при влизане в страната важи до 31 май за пристигащи пътници от международни дестинации. Към този момент властите все още не са обявили официално кога ще бъде премахната карантината, но се очаква тя да бъде прекратена през юни.

От понеделник отново отвориха кафенета, баровете и заведенията за обществено хранене. За всички важат строги санитарни мерки.

Минималното разстояние между масите в зависимост от разположението на столовете трябва да бъде от 70 см до 1,70 метра. Към момента е разрешено да се ползват само масите в пространства на открито, като максималният капацитет на маса е 6 човека.

Източник: БНТ

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!