BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дани Атанасова: Да помогнем на Катето

Журналистът Дани Атанасова организира благотворителна кампания за лечението на Катето от Ямбол. Тя апелира за съпричастност в социалните мрежи и подготви кутии за дарения, които са поставени на различни места в града.
Коя е Катето и каква е нейната история, вижте разказа на Дани:
 

За Катето

Катето беше най-красивото момиче в нашия блок. Дойде като снаха, момчето беше буйно, но тя си го обичаше. Стройна, дългокрака, дългокоса. Най-хубавото в нея обаче беше усмивката. Така се случи, че няколко пъти пътувахме заедно рано сутринта. Аз-с чаша кафе, мрачна и сънена, Катето-усмихната. А, бе, Кате, казвам й, как никога не се ядоса, как никой не те изнерви. Ядосват ме, казва Катето, но не обръщам внимание, хубавите неща в живота винаги са повече.

Не бях я виждала от години. До днес. Изгубена в страданието и болестта, съсипана. Разказа ми за най-тежката диагноза, за лечението месеци наред. Докато Катето била между живота и смъртта, нейното момче си намерило друга. От шок и стрес болестта се върнала с пълна сила. Сега е сама.

Плака много. Плаках и аз. За нейната усмивка, която правеше света по-жив и истински…

Пиша ви всичко това, защото Катето има нужда от помощ и средства, за да продължи лечението си. Ако живеете или идвате в Ямбол, скоро ще видите кутии за дарения за Катето, които се надявам да оставим на няколко места в града. Ако някой може да предложи къде, ще му бъда много благодарна. Ще има и банкова сметка, ще я публикувам в близките дни. Разчитам на всички добри хора, с които сме спасявали живот и сме давали надежда. Сумата, необходима за няколко месечна терапия е около 20 000 лева.

Благодаря за търпението да прочетете това. Благодаря на всеки ,който ще помогне. Днес е ден на благодарността.

Нека благодарим, че сме здрави и има кой да се бори заедно с нас!

11.01.2020 г., Ямбол

След два дни

Днес с Катето купихме кутиите за дарения. Тя и майка й ще ги подготвят и ще ги оставим на местата, които добри и отзивчиви хора ни посочиха. Публикувам банковата сметка и благодаря на всеки, който ще помогне за спасяването на един живот. Катето е с диагноза плоскоклетъчен карцином в малкия таз, едва на 49 години. Казах й, че не е сама и ще се борим заедно!

13.01.2020 г., Ямбол

Ако нямате път към Ямбол и не откриете кутиите за дарения, може да помогнете чрез банков превод.

Банкова сметка:

Алианц банк
IBAN:BG 51 BUIN 9561 1000 6267 59
BIC:BUINBGSF

Катя Тодорова Вълкова

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!