BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес подписаха договора за прехвърляне на бившата МВР станция на Община Поморие

Договорът, по силата на който Държавата безвъзмездно прехвърля на Община Поморие собствеността върху някогашната станция на МВР, днес беше подписан от вр.и.д. кмет Янчо Илиев. Решението за прехвърляне на недвижимия имот – частна държавна собственост бе взето на 11.09.2019 г., в рамките на провелия се тогава Министерски съвет.

Имотът е разположен на ул. „Хан Кубрат” върху площ от 2314 кв. м, в непосредствена близост до храм „Преображение Господне”, архитектурен резерват „Стари поморийски къщи“, новото рибарско пристанище и крайбрежната алея.

Съгласно подписания днес договор, уникалният терен ще се използва за изграждане на общодостъпна крайбрежна зона за отдих.

Ще бъдат обособени нови богато озеленени алеи и кътове за детски игри. Ще се намали шумовото натоварване, ще се създадат условия за здравословна градска среда, както и ще се осигури достъп за хората в неравностойно положение. Всичко това значително ще допринесе за увеличаване туристическия потенциал на града.

Материалът Днес подписаха договора за прехвърляне на бившата МВР станция на Община Поморие е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!