BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес ще преобладава слънчево време

Днес ще преобладава слънчево време с повече облаци преди обяд на изток, където на места все още ще има слаби валежи. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Сутринта ще е хладно, но дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 19° и 24°, малко по-ниски в крайните източни райони. 

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места преди обяд все още ще превалява. По-късно след обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максимални температури между 15° и 19°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по върховете с мъгли. Ще духа умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максимална температура на 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 7°.

В неделя преди обяд ще е слънчево. В следобедните часове от северозапад ще започне увеличение на облачността и до полунощ на места в северозападната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

В началото на следващата седмица облачността ще е по-често значителна. В много райони ще има и превалявания, на места временно ще са интензивни, в следобедните часове е възможна и гръмотевична дейност. По-голяма е вероятността за валежи на повече места в страната и по-интензивни във вторник. По най-високите части на Рила и Пирин ще превали сняг. Вятърът ще е слаб до умерен, от северозапад, в източните райони от север-североизток, и ще бъде сравнително хладно за периода. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 15° и 20°.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!