BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДНК на убития Петър довела разследващите до грабежите в София и Айтос

ДНК на убития Петър Валериев е довела разследващите в Бургас до разплитането на два неразкрити въоръжени грабежа за близо половин милион лева. Това обясни наблюдаващият прокурор Иван Иванов.

Тялото на Петър беше открито на 18 ноември до ЖП прелез в кв. Долно Езерово. При установяването на самоличността на убития се оказало, че той е замесен в обир от 2016 година в столичен Мол.

Как се е стигнало до задържането на 32-годишния Иван Петров от прокуратурата не разясниха. Младият мъж обаче е направил самопризнания и е съдействал напълно по време на следствения експеримент, разкриващ подробностите около убийството. А мотивът е повече от прозаичен – пари. Сумата е 50 000 лева, които убитият е искал от Иван.

Дали Иван ги е дължал на Петър, или става въпрос за изнудване, на този етап не е ясно. В момента се проверява дали автоматът, с който е застрелян  Петър е същият, с който е стреляно и по време на въоръжения обир на банков клон в Айтос през 2015 год.

В съдебната зала Иван Петров не даде никакви разяснения и запази мълчание. Той не поиска по-лека мярка за неотклонение. Това не направи и неговият служебен адвокат. Още вчера стана ясно, че Иван и Петър са били близки повече от 10 години. Двамата се запознали в София където работили като строители. В последните години обаче Петър не е демонстрирал охолен начин на живот. Той често взимал заеми, залагал е и вещи за пари.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!