BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Държавата поема и осигуровките на работника при мярката 60/40

Държавата, освен 60%, ще заплати и осигуровките на служителите, които се дължат от страна на работодателя. Предложението е на народния представител от ДПС Йордан Цонев и е прието от всички. Решението обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

„Решихме в бюджетната комисия да се съобразим с исканията на бизнеса. Освен прилагане на мярката „60 на 40“ за бизнеса, държавата, освен тези 60%, ще заплати и осигуровките, които се дължат от страна на работодателя. Т.е. схемата няма да е „70 на 30“, а ще бъде наистина „60 на 40“.

Смятам че можем да поемем този допълнителен разход при тази ситуация в тези един милиард и половина, които сме заделили във Фонд „Безработица“, тъй като това ще е източникът“. Това заяви Менда Стоянова.

Значително се подобрява мярката и ще даде възможност на повече работодатели да се възползват от нея, смята Стоянова.

По думите на Стоянова това са много по-разумните мерки, отколкото предложеното от БСП раздаване на по една минимална заплата на всеки. „На Бюджетна комисия приехме и едни 700 млн. гаранция за Българската банка за развитие за кредити, които тя ще дава“, каза още тя.

Източник: Дарик

Снимка: Econ.bg

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!