BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Ангел Кунчев убеден, че родното Черноморие ще бъде едно от най-безопасните места

„България и нашето Черноморие ще са едно от най-безопасните места в Европа. Ние ще се възползваме от това, но трябва да продължим да спазваме мерките, като осъзнат начин на живот, лична хигиена и спазване на дистанция”, съобщи д-р Ангел Кунчев, член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса на редовния си сутрешен брифинг.

Той даде и подробности за разпространението на заболяването по света. „Днес САЩ, най-вероятно, ще достигнат 100 000 си случай на починал от COVID-19, много тъжна статистика, но факт”, каза Кунчев.

Висока остава заболеваемостта в Бразилия и Русия, а също така и в Швеция.

”На Балканите Турция, като страна с най-голямо население, продължава да води по заболеваемост. В Сърбия имаме 34 нови случая и 1 починал. В Румъния новите са 213, починалите са 20. В Гърция – 4 нови случая, 1 починал. Босна и Херцеговина – 5, двама починали. Но като цяло ситуацията на Балканите е много добра и оптимистична”, посочи д-р Кунчев.

Източник: Vesti.bg

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!