BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Елизабет категорична: Хари и Меган без кралски титли, няма да получават и държавни средства

Принц Хари и съпругата му Меган повече няма да могат да използват кралските си титли, прекратява се и финансирането им с държавни средства, се посочва в изявление на Бъкингамския дворец, предаде Би Би Си.

Херцогът и херцогинята на Съсекс заявиха, че смятат да върнат 2, 4 млн.паунда, похарчени от британския бюджет за ремонта на двореца им в Уиндзор.

Освен това принц Хари и Меган вече не могат да бъдат официални представители на кралицата.

„След месеци разговори и дискусии от последните дни, аз се радвам, че ние заедно намерихме конструктивния и осигуряващ подкрепа подход към следващите стъпки на моя внук и семейството му. Хари, Меган и Арчи винаги ще си останат любими членове на моето семейство. Цялото ми семейство се надява, че днешното споразумение ще им позволи да започнат да изграждат щастлив и спокоен нов живот“, се казва в изявлението на Елизабет Втора.

В него е посочено, че Хари и Меган разбират, че ще им се наложи да се откажат от изпълнението на кралските си задължения. С благословията на кралицата херцогът и херцогинята на Съсекс ще продължат да поддържат своите частни благотворителни инициативи и връзки, отбелязва текстът от Бъкингамския дворец.

Преди 10 дни Хари и Меган заявиха, че свалят от себе си ангажиментите, свързани с кралската фамилия и че ще се стремят към финансова независимост. Те разкриха, че планират да живеят във Великобритания и в Канада.

Днес от двореца уточниха, че няма да разкрият как ще бъде организирана охраната на Хари и Меган.
По-рано журналисти многократно питаха кой и как ще плаща за сигурността на кралската двойка – особено ако ще живее извън пределите на страната. В момента с охраната на членовете на кралската фамилия, в това число на Хари и Меган, е ангажирана британската полиция.

Източник: Offnews.bg

Снимка: Монитор

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!