BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ето кой оглавява най-новия Медицински факултет в Бургас, учебната година започва в понеделник

Първите 40 студенти на Факултета по медицина на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще получат своите студентски книжки на 16 септември от 09.00 часа в Аулата на Факултета.

Първият випуск включва 33 момичета и 7 момчета, които само след 2 дни ще започнат своето 6-годишно обучение в най-новия Факултет по медицина в страната. От тях в тайните на медицината ще се обучават 12 студенти от Бургас, а останалите 28 са от градове от цялата страна – София, Пловдив, Варна, Плевен, Сливен, Стара Загора. Най-успешният кандидат-студент е постигнал бал от 35.20.

Редовните учебни занятия започват още от 17 септември с лекции по биология, химия, физика, анатомия, цитология, латински.

Временно изпълняващ длъжността ректор на Медицинския факултет в Бургас е доц. д-р Цветан Велинов – лекар с 29-годишна практика в микробиологията. Доц. д-р Велинов поема управлението на новия Факултет след работа като Началник „Лаборатория по микробиология“ на УМБАЛ „Александровска“ и дългогодишна кариера в Националния център по заразни и паразитни болести.

Неговите научни интереси са в сферата на инфекциозните болести, антибиотиците и тяхното приложение, микробиомите, генетиката и геномиката.

Доц. Велинов е автор на над 120 научни труда – статии в реферирани международни и наши списания, както и участия в наши и международни научни форуми. Водещ изследовател и участник е в множество научни проекти, свързани с микробиологията и генетиката. Носител е на званието „Лекарите, на които вярваме“.

Материалът Ето кой оглавява най-новия Медицински факултет в Бургас, учебната година започва в понеделник е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!