BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Живко Табаков пред ОИК в Бургас: Ще бъдем мнозинство в следващия местен парламент

Кандидат-кметът на Бургас от „Движение България на гражданите“ Живко Табаков регистрира партията за участието в местния вот. Заедно с него в Общинската избирателна комисия дойдоха председателят на младежката структура на ДБГ Антон Иванов и кандидатът за общински съветник от гражданската квота Манол Тодоров.

Преди минути документите бяха приети от Общинската избирателна комисия.

„Нашата цел е следващият кмет на Бургас да бъде от „Движение България на гражданите“, да бъде десен кандидат. Втората цел, която си поставяме е да имаме мнозинство в новия Общински съвет или да бъдем втора политическа сила“, коментира след регистрацията Табаков.

„Всеки един от хората в нашата листа заслужава да бъде на първо място. Ние не загубихме нито ден в политически разговори за съставянето на коалиции, а заложихме на доказани имена и разчитаме на подкрепата на бургазлии“, допълни Живко Табаков.

Следващата седмица ще бъде направена регистрацията и на листата за общински съветници, с която ДБГ ще се включи в изборите за местна власт. Ще бъде регистриран и кандидатът за кмет на Бургас, а Табаков направи заявка, че ДБГ ще има свои кандидати и в някои от съставните селища на общината.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!