BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители на „Меден рудник“ искат „легнали полицаи“ срещу джигитите на пътя

Жители на комплекс „Меден рудник“ искат изграждане на изкуствени неравности от вида „легнал полицай“ пред пешеходните пътеки на автобусните спирки, намиращи се по бул. „Александър Георгиев-Коджакафалията”, в участъка между бул. „Захари Стоянов” и кръстовището при бл. 216. Те са изпратили писмо с подписка до кмета и до отговорните фактори в Община Бургас, имащи отношение към проблема, показа справка на Gramofona.com в Общинския съвет.

Новоизграденият бул. „Александър Георгиев-Коджакафалията” е един от основните коридори за преминаване на пътнотранспортни средства в посока към и от к-с „Меден рудник”. По него се движат и автобусите от бързата линия на градския транспорт, което от своя страна доведе до увеличаване на пътникопотока. Новата пътна настилка, правият участък и увеличеният трафик по булеварда създават реални предпоставки за възникване на пътни инциденти в района, мотивират искането си хората.

Според Правилника за движение по пътищата, ограничението на скоростта в населени места е 50 км/час. Повечето водачи обаче изобщо не го спазват, особено в правия и добре поддържан участък между бул. „Захари Стоянов” и кръстовището на бл. 216., където минават десетки пешеходци, а в близост има и две автобусни спирки на градския транспорт.

„Блок 252 се намира в непосредствена близост до автобусна спирка „Захари Стоянов” и живущите в него ежедневно стават свидетели как в късните часове на денонощието някои шофьори на автомобили и мотоциклетисти преминават по гореспоменатия участък с опасно висока скорост и си организират надпревари, а това води до невъзможност да спрат на пешеходните пътеки. Само чистият късмет и случайността помагат за липсата на тежки инциденти в района, в който играят и много деца“ – пишат жителите на най-големия жилищен комплекс в Бургас.

Те се надяват да бъдат предприети превантивни мерки за ограничаване на риска от пътно-транспортни произшествия в споменатия участък.

Молбата им предстои да бъде разгледана от две постоянни комисии в Общинския съвет – по транспорт и по обществен ред, сигурност и безопасност на движенето.

Снимка: Google Maps

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!