BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зам.-министър Деница Николова ще открие семинар за морското пространствено планиране в Бургас

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще посети Бургас утре – 10 юли.

От 10.00 часа в Зала 2 на Експозиционен център „Флора“ в морската градина тя ще открие Интердисциплинарен семинар по трансгранично морско пространствено планиране за Черно море, България и Румъния – MARSPLAN-BS II по проекта за изработване на първия Морски пространствен план на Република България за периода 2021 – 2035 г.

Морският пространствен план на Република България (МППРБ) се разработва от „Националния център за териториално развитие“ ЕАД, съвместно с експерти от различни институции и области. Негова главна цел е създаването на условия за устойчив растеж на морската икономика, за постигане на стабилно развитие на българския Черноморски регион чрез ефективно използване на природните ресурси, съобразено с изискванията за интегрирано опазване на морската среда.

По време на форума ще бъдат представени новите подходи в морското пространствено планиране, възможностите за развитие на „синя икономика“, на морския транспорт, рибарството и аквакултурите в Черно море. Ще бъдат застъпени и темите за опазването на морската среда и биоразнообразието и др.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!