BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Запознайте се с Пако и Моли – приказливите бебета на зоопарка в Бургас

Те са папагали от вида Ара, идват от Унгария и днес направиха впечатляващ дебют сред посетителите на зоологическата градина в Бургас. Запознайте се с Пако и Моли – приказливите бебета, които ще ви очароват.

Пако вече се е научил да казва името си и въпреки че от скоро е тук, той не се притеснява и дори каца по ръцете на собствениците си.

„>[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iCDt7aKs6Ps&w=100&h=415]

„Папагалите от този вид са едни от най-едрите. Единствено хиацинтовата ара е по-едра от тях“, обясни собственикът на зоологическата градина Кръстьо Дъбов. За това и Пако и Моли имат толкова впечатляващ вид, макар че по стандарти все още се водят бебета, тъй като са едва на 4 месеца.

Красивите птици са изключително адаптивни и бързо се социализират. Идеята на Кръстьо Дъбов и семейството му е след време Пако и Моли да излизат от волерата си, за да общуват с посетителите. Така и гостите на зоологическата градина ще могат да ги учат да говорят.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!