BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва подмяна на водопроводи на улица в центъра на Бургас

ВиК започва строителни дейности за подмяна на водопроводната мрежа под улица „Средна гора“ в центъра на Бургас, съобщиха от Общината. Проектът ще се изпълни на етапи. Първият от тях ще е с продължителност един месец – от 20 януари до 20 февруари 2020 г. За целта от понеделник ще бъде затворен участъкът от ул. „Цар Симеон I“ до ул. „Оборище“. Налага се въвеждането на временна организация на движението, която да отвори фронт за изкопните работи.

След полагането на новите водопроводи Община Бургас е готова да реновира цялостно ул. „Средна гора“. Това ще се случи още тази година. Проектът предвижда нова асфалтова настилка, тротоари, отводнителна система и ново осветление. „Средна гора“ е една от улиците, по които ще се осъществява транспортното обслужване на новата Библиотека.

Община Бургас има готови проекти и желание за обновяването на още много улици, но изчаква първо ВиК да смени амортизираните тръби отдолу, за да не се плаща два пъти за разкопаване и ремонт на едно и също място.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!