BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Застреляха наркодилър, докато дава телевизионно интервю

Предполагаем наркодилър бе застрелян снощи в Северно Мексико, докато дава интервю на американски журналист от „Нешънъл джиографик“, съобщава Novini.bg като цитира Франс прес.

Агенцията се позовава на изявление от днес на местните власти. Американският журналист е бил ранен при нападението.

Главната прокуратура на щата Чиуауа в Северно Мексико съобщи, че журналистът е откаран в местна болница, предаде Асошиейтед прес.

Прокуратурата описа ранения като „чуждестранен“ репортер, който работел с още трима журналисти, но не посочи подробности за останалите.

От изявлението на прокуратурата става ясно, че предполагаемият наркотрафикант е убит от въоръжени мъже, за които се предполага, че са членове на криминална банда конкурент.

Мексико е най-опасната за журналистите страна в Западното полукълбо, отбелязва Асошиейтед прес. Според Комитета за защита на журналистите от началото на годината в страната са убити петима журналисти.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!