BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Избирателите в община Бургас могат да подават заявления по електронен път

Три нови електронни услуги във връзка с местните избори, които ще се проведат на 27 октомври, предоставя Община Бургас, съобщиха от там.

Това са Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес (по чл. 36, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс); Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия (по чл. 37, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс); Заявление за изключване от списъка на заличените лица преди предаване на избирателния списък на СИК (по чл. 39, ал. 2 и 3 от Изборния кодекс). Те могат да бъдат подавани по електронен път ТУК.

В интегрирания геопортал, раздел „Местни избори 2019“, при въвеждане на своя адрес гражданите могат да видят на картата на общината номера на тяхната секция и нейния обхват, мястото за обявяване на избирателните списъци, мястото за гласуване и секцията за хората със специални нужди.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!