BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Извънредно: Прокуратурата подхвана 20 контейнера с италиански боклук на БМФ-Порт Бургас

Районна прокуратура – Бургас ръководи досъдебно производство, касаещо нерегламентиран внос на 20 контейнера с италиански отпадъци  на пристанище, стопанисвано от „БМФ Порт – Бургас“ ЕАД. Това съобщиха току що от държавното обвинение.

Досъдебно производство по член 353г, ал. 1 от Наказателния кодекс ръководи Районна прокуратура – Бургас. Цитираният текст от Наказателния кодекс ангажира  наказателната отговорност на всеки, който в нарушение на установения ред пренася отпадъци през граница на страната.

          Досъдебното производство е образувано по повод пристигнали на пристанището в града 20 контейнера с отпадъци. Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. По документи,  стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук.

Изпращач на контейнерите е италианското дружество „Дентиче панталеоне“ със седалище Авелино, Италия.

Получател на товара е българското търговско дружество „Блацион“ ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София. Негов управител е   Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония.

В резултат на извършени понастоящем действия по разследването е установено несъответствие на декларирания, с част от фактически наличния отпадък.  

Действията по разследването и процесуалните такива продължават. Вчера стана ясно, че и прокуратурата във Варна работи по идентичен случай. И в Бургас, и във Варна фирмите изпращач и получател са едни и същи.

Снимка: Архив

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!