BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изграждат многофункционална сграда в Тънково /снимки/

Бурното развитие на Община Несебър в последни години налага подновяване и разширение на социалната инфраструктура по населените места. Предвид нарастващите нужди от сграда, в която да се осъществяват обществени мероприятия и общински дейности, Община Несебър одобри план за строителство многофункционална сграда в село Тънково.

Днес начало на изграждането ѝ дадоха кметът на общината Николай Димитров и кметът на селото Христо Николов. По време на събитието г-н Димитров информира, че процедурата за обходния път на село Тънково е приключила и документите са в Областна служба „Земеделие и гори“. След окончателно завършване на процедурите ще се даде начало на строителството и на този обект. Освен това кметът информира, че е проектирана велоалея, с начало светофара на главния път за Варна към Тънково, за която текат съгласовки по съответните инстанции. Новата сграда в Тънково ще бъде триетажна със сутерен. В сутерена ще са разположени два склада за инвентар, склад за гориво и архивно помещение. Предвидено е машинно помещение за асансьор. На първия етаж ще има пенсионерски клуб с прилежащи два санитарни възела. Единият санитарен възел е оразмерен за ползване и от инвалиди. Предвидено е и котелно помещение. Пенсионерският клуб ще се използва от възрастните жители на населеното място за срещи и колективни дейности. Той се състои от общо помещение, в което ще са обособени компютърен кът, кът за тихи игри и битов кът. На втория етаж е проектирана многофункционална зала със склад и канцелария за администрацията на Община Несебър. Достъпът до това ниво ще се осъществява посредством стълби и асансьор, оразмерен за ползване от инвалиди. На третия етаж е проектирана фитнес зала с две съблекални към нея. На това ниво също ще има канцелария за администрацията на Община Несебър. Началото на строителните дейности на многофункционалната сграда с обществено предназначение в село Тънково е в съответствие със строителната програма на Община Несебър за 2019г. С реализиране на проекта ще се постигне задоволяване на обществените нужди на жителите на Тънково от помещения, в които да се осъществява социалния и културен живот на селото и ще се осигури достъп до административни услуги в населеното място.

The post Изграждат многофункционална сграда в Тънково /снимки/ appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!