BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Индийски полицаи застреляха арестувани за групово изнасилване

Четирима мъже, задържани по грандиозно дело за изнасилване и убийство в Индия, са били застреляни от полицията. Мъжете още се водели заподозрени за случая.

Това потвърди официален представител на властите, който се похвалил на семейството на жертвата, пише CNN.

Мъжете бяха арестувани за груповото изнасилване и убийство на 27-годишна ветеринарна лекарка. Жертвата е била удушена, а тялото й запалено в южния град Хайдарабад, Телангана, миналата седмица.

Овъглените останки на жената бяха намерени в близост до подлез на магистрала на 27 ноември. Бруталното деяние предизвика национално възмущение и доведе до протести в някои от големите градове в Индия.

Много от лозунгите призоваваха за смъртно наказание на арестуваните.

Пракаш Реди, заместник-комисар в Шамшабад заяви пред CNN, че четиримата мъже са убити при „кръстосан огън“, когато полицията ги е отвела на мястото на престъплението, за разкриване на детайли за престъплението.

Мъжете са на възраст между 20 и 26 години, двама от тях са шофьори на камиони, а другите двама – чистачи.

„Някои от обвиняемите са грабнали оръжията на полицейските служители и са започнали да стрелят по тях“, обясни Реди. „Полицията е стреляла по задържаните при самозащита“.

Линейка е била извикана, но е констатирано, че мъжете са починали на място.

Подробности относно броя на полицаите на мястото по време на инцидента или как четиримата обвиняеми са успели да вземат оръжията не бяха предоставени.

Според твърдения, обстоятелствата около инцидента повдигат въпроса дали полицията не е взела закона в свои ръце.

„Ако предварително ги убиете с пистолети, тогава какъв смисъл имат съдилищата, полицията, законите? Това трябва да се случва по законен път“, заяви Манека Ганди, член на управляващата партия.

Адвокат от Върховния съд Каруна Нунди, защитник по правата на жените, работила по случаи за изнасилване, заяви в Туитър, че смъртта на четиримата означава, че никога няма да стане ясно дали мъжете са виновни, или невинни.

„Сега никой няма да разбере дали четиримата, убити от полицията, са невинни мъже, арестувани набързо, за да се покаже активност от страна на полицията. И дали четирима от най-бруталните изнасилвачи се скитат свободно, за да продължат да изнасилват и убиват още жени“, каза тя.

Бащата на жертвата пък заяви, че действията на полицията означават, че „духът на дъщеря му най-накрая ще почива в мир“.

Една от сестрите й посочи, че вярва, че този инцидент ще сложи край на такива деяния.

Източник: Vesti.bg

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!