BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Йордан Цонев: Ако опозицията е единна, правителството пада

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството за провала в областта на околната среда и водите. Това стана ясно след консултации с БСП, съобщава БНР.

Заместник-председателят на парламентарната група на движението Йордан Цонев заяви:

„Но вотът ще покаже и още едно нещо, за което говорихме вчера в залата. Има ли управляващо мнозинство това правителство в този парламент. Защото чисто математически след излизането на „Атака“, то няма такова. И ако има такова мнозинство, то ще се види в зала и то трябва да бъде преформулирано, ако го има. Ако няма мнозинство и ако всички, които се заявяват като опозиционни, гласуват за вота, правителството ще падне“.

Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев изрази надежда вотът да бъде успешен, но само подкрепата на ДПС няма да е достатъчна:

„Разбира се, всеки един вот на недоверие, е и математика. 79 народни представители от левицата плюс 25 от ДПС прави 104 народни представители. Утре ще имаме среща с колегите от „Воля“ и с независимите народни представители, защото колегите от „Воля“ са заявили, че не подкрепят това правителство и е съвсем нормално да обсъдим и с тях мотивите на вота на недоверие. Независимите, те затова са и независими, в крайна сметка също не би трябвало да подкрепят правителството, плюс още 20 народни представители прави 124. Т.е. това наистина трябва да бъде новото парламентарно мнозинство и нека да е ясно кой стои зад правителството и кой не го подкрепя“. 

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!