BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Като от филм: Следят с термодрон за висока температура в бургаските гета

Дрон с термокамери ще следи за лица с висока температура в бургаските гета. Той ще лети над местата с преобладаващо ромско население, като регистрира лица с по-висока температура. Софтуерът е разработен от българска фирма, като маркира обекти с GPS координати и прави снимки и видео заснемане.

Това е нова и иновативна форма за контрол на жителите в гетата. Съвсем скоро ще започне измерването. Там имаме по строги мерки„, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Той допълни, че бургаска фирма започва и внос на платове с антибактериална защита за медицински цели. До края на седмица започва да се шие два вида облекла – по 200 на ден за бургаската болница.

Материалът Като от филм: Следят с термодрон за висока температура в бургаските гета е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!