BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Димитър Николов поздравява новия ректор на НХА проф. Георги Янков

“Уважаеми проф. Янков,

Искрено Ви поздравявам за високата чест и логичния избор именно Вие да сте новият ректор на Националната художествена академия. Убеден съм, че ще работите с ум и сърце за нейното развитие, за добрата подготовка и реализация на българските творци.

Благодаря за съвместните усилия и прекрасните емоции при откриването на филиала на НХА в Бургас. Като негов директор в първите две години от съществуването му Вие оставихте своята следа в бургаската култура, в нашето образование и изкуство.

Желая Ви здраве и енергия, за да довеждате до успешен край всяко ново начинание. Не забравяйте Бургас, както няма да Ви забравим и ние!”

С тези думи кметът Димитър Николов поздрави досегашния директор на филиала на НХА в Бургас, който от днес вече е ректор на голямата Академия в София. Той бе избран да заеме новия висок пост вчера с 63 гласа ЗА, изпреварвайки доц. д-р Бойка Доневска и проф. Божидар Бончев, получили съответно 26 и 2 гласа в своя подкрепа.

Георги Янков е роден през 1964 в гр. София. Завършва средното си образование в Средно художествено училище по приложни изкуства – София. През 1990 г. се дипломира в Националната художествена академия, специалност “Плакат”.

От 1995 г. е преподавател в НХА – катедра “Плакат”, по дисциплините “плакат” и “екранна графика”. През 2018 г. оглави филиала на висшето учебно заведение в Бургас, единствен в страната, като беше и един от радетелите за неговото разкриване. 

 

Материалът Кметът Димитър Николов поздравява новия ректор на НХА проф. Георги Янков е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!