BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кой е Радослав Сотиров – новият шеф на Областната дирекция на МВР в Бургас?

В петък, на 4- ти октомври, Бургас осъмна с нов директор на полицията. Старши комисар Радослав Сотиров смени на поста Калоян Калоянов, който 4 години бе на кормилото на една от най- трудните и динамични областни дирекции в държавата. Назначението дойде непредизвестено и предизвика огромен интерес, разказва Труд. Кой е Радослав Сотиров?

Първото, което се набива на очи е неговата възраст- млад, на 45 години, но с богат професионален опит зад гърба си. Като него, в морския град досега е имало няколко приходящи директори- Георги Костов, Павлин Димитров и Красимир Петров. Всички те са се сработвали отлично със състава и бързо са печелили уважението, симпатиите и дори приятелството на бургаските граждани. Нещо повече- и тримата с тъга се разделиха с града край морето, за да поемат нови задължения и служби, но и до ден днешен пазят прекрасни спомени за пребиваването си в Бургас.

В петъчния ден, в Бургас се изля порой, след това светна слънце и във ведрината на деня, полицаите видяха добра поличба- на новия директор, пък и на тях с него, ще им върви по вода. Те споделиха и още нещо. По време на представянето си в петък, той ги спечелил с думите, че ще даде всичко от себе си, за да върви работата в дирекция както трябва и че всеки един от личния състав може да разчита на него и да го търси по всяко време, ако има проблем.

„Млад е, това е прекрасно, защото нашата дирекция е много тежка и през сезона населението в курортите и Бургас набъбва двойно заради туристите, работи се ден и нощ. Само Слънчев бряг през лятото става един петстотин хиляден град“, коментираха старите кримки.

Радослав Сотиров бе представен пред ръководството на крайморската дирекция от главният секретар на МВР – главен комисар Ивайло Иванов. Между другото, двамата са служили заедно в Гранична полиция.  Дефакто Ивайло Иванов, праща в Бургас най-доверения си човек в системата, коментираха мнозина. Двамата със Сотиров са работили дълго време заедно, първо в СДВР, а последно Сотиров му е бил заместник в РДГПУ-Драгоман, сочен е за изключителен професионалист.

Целият материал можете да прочетете ТУК

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!