BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Крачка напред за филиала на Софийския университет в Бургас, вижте първите ясни специалности!

Все по-близко е осъществяването на идеята за разкриването на филиал на Софийския университет „Климент Охридски“ в Бургас. Това стана ясно след работна среща в КЦ „Морско казино“, на която присъстваха изявени преподаватели, свещеници, бургаски директори на училища, музиканти, творци и хора от сферата на културата. Там бяха и досегашният кмет Димитър Николов, който ще се бори за следващ мандат, както и ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков.

Станаха ясни и първите спрягани специалности. Те са „Музикално и танцово изкуство“, „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, „Аудиовизуален дизайн“ и „Филмова и сценична музика“. По този начин, за първи път в морския град, ще се наблегне на музикалното образование във висше учебно заведение.

„Тези нови специалности ще подхождат изключително много на артистичен град като Бургас. Много се радвам, че бях поканена да участвам в тази работна среща“, сподели със задоволство една от най-усмихнатите български певици – бургазлийката Тони Димитрова.


До момента музика в Бургас се изучаваше само в основните и средни учебни заведения. . Безспорни са и успехите на музикалното училище в града. Филиалът обаче ще даде възможност на възпитаниците да надградят наученото на университетско ниво, а и ще привлече креативни младежи от други градове.

Общественици дават пример с филиала на НХА, който по същия начин стъпи върху традицията на художествените паралелки в СУ „Кирил и Методий“ и силната местна художническа школа.

В новия филиал, който се очаква да се намира в новостроящия се Конгресен център, се очаква да се изучава и още една много специфична дисциплина – „Църковен мениджмънт“.

Автор: Давид Сукнаров

Материалът Крачка напред за филиала на Софийския университет в Бургас, вижте първите ясни специалности! е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!