BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Курортите около Бургас от сега обират най-добрата работна ръка

Работодателите бързат от сега, за да си осигурят най-добрата работна сила по Южното Черноморие. Това каза пред журналисти Пенка Кирилова, директор на Регионална служба по заетостта в Бургас. Тя сподели, че още от сега държавната структура е започнала подготовката за летния сезон и нуждата от работна ръка. Вече имало обявени работни места в сферата на ресторантьорството и хотелиерството. Търсят се камериерки, готвачи, сервитьори, пикола и други.

„През следващите два месеца очакваме да се засили и активността за сезонната заетост по Закона за трудова миграция. През миналата година приехме над 2000 такива и сега работодателите отново ще търсят служители от държави като Украйна и Молдова. Особено от украинските служители всички са много доволни, мотивирани са, знаят езици, дисциплинирани са„, каза още Кирилова.

Общият брой на регистрираните в ДБТ-Бургас безработни е 4481 души. Спрямо предходния месец е отчетено увеличение от 83 души. За област Бургас нивото на безработните е 11 112.

Материалът Курортите около Бургас от сега обират най-добрата работна ръка е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!