BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лало Кирилов: БСП е доказала, че може да се справи с управлението на страната

БСП е доказала, че може да се справи с управлението на страната и без да действа само чрез пиар акциите, които наблюдаваме вече 10 години. Това заяви в студиото на „Делници“ по „Евроком“ народният представител от „БСП за България“ Лало Кирилов.

„Вътрешното потребление е важен фактор за българската икономика. Точно затова мерките за излизане от кризата след пандемията от коронавирус трябва да бъдат насочени към повишаване на доходите и заетостта. Надявам се, че ще намалим безработицата, но това става с конкретни мерки, които не виждам от страна на правителството. Да, някои от идеите на БСП бяха частично приети, но това е временна мярка. Очакваме решения и от правителството, държавата трябва да е основен мотор за инвестиции. Може би трябва да бъдат преразгледани стратегически обекти, като например АЕЦ „Белене“, които ще повишат БВП“, категоричен бе социалистът.

„>[youtube https://www.youtube.com/watch?v=s8tmuQfuUpo&w=100&h=415]

Кирилов изрази резервите си около промените в ДДС, тъй като към момента идеите на управляващите са твърде общи и крият много възможности за спекулации. По думите му проблем ще има и в изпълнението на приходната част на бюджета, който вече е ощетен заради кризата в следствие от коронавируса. Кирилов изрази надежда, че мнозинството ще се вслуша в обоснованите предложения на БСП за намаляване на ДДС на конкретни стоки. Социалистът подчерта още, че БДЖ се нуждае от модернизация, тъй като последната такава е от времето на Тройната коалиция.

„Всички в БСП трябва да внимаваме с етикетите, които лепим на опонентите си. Различното виждане за пътя към партията не бива да е причина за петненето на другари“, заяви Кирилов. Той съжали, че медиите умишлено обръщат внимание повече на вътрешните разногласия в БСП, вместо на добрите предложения, които левицата предлага. Депутатът настоя партийните проблеми да се решават в Националния съвет на БСП, а не да бъдат изкуствено мултиплицирани през телевизии и вестници.

Източник и снимка: Novapress

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!