BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Маските ще останат задължителни много дълго време

„Задължителното носене на маски ще остане за много дълго време”. Това предупреди главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на брифинга на Оперативния щаб.

„Можем да освободим много мерки в кратък период от време, но основните, които касаят дейността на всеки човек като носене на маски, честа дезинфекция и лична хигиена, особено в закрити помещения, ще останат за дълго”, каза доц. Кунчев.

На въпрос кога ще бъде дадена препоръка за отваряне на частните учебни центрове, Кунчев отговори: „Много сериозно го обсъждаме. Знаете, че списъкът на забранените дейности не е дълъг. Все още тази е една от тях.

Много е вероятно с началото на юни да има такива промени”. И допълни: „Обсъждаме и по-сериозна реорганизация, включително и на работата на Щаба и на начина на представяне на информацията, тъй като е очевидно, че тенденцията наистина вече е стабилна към намаляване“.

Доц. Кунчев обясни още, че вероятно ще бъде предложено премахване на 14-дневната карантина при влизане на чужди граждани в България. Така РЗИ няма да са толкова много по границите, а на своите територии и ще следят за възникване на огнища.

Запитан за летните почивки и къпането в морето, доц. Кунчев каза, че вирусът не се предава през морската вода.

Източник: Нова телевизия

Източник:Lifestyle.bg

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!