BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министерството на туризма не откри нарушения на северния плаж в Бургас

Експерти на Министерството на туризма направиха спешна проверка за състоянието на морски плаж „Бургас-север“ и не констатираха нарушения по поддържането му, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Пясъчната ивица е чиста и няма струпване на водорасли или отпадъци. Концесионерът извършва редовно почистване, както е предвидено по договора с министерството, и разполага с необходимата техника за това. Поставени са и достатъчно кошчета за смет. Не са открити нарушения по стопанисването на ивицата, свързани с водноспасителната дейност, медицинското обслужване, разполагането на допълнителни търговски обекти, свободна площ и др.  

През последните дни морето е бурно и е нормално на моменти да има изхвърлени на брега водорасли, но те се отстраняват всекидневно. Никъде не се виждат купчини от тях. Тази част от пясъчната ивица е сред най-посещаваните и предпочитани  в града. През този летен сезон плажът предлага безплатни чадъри и шезлонги.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!