BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мистерията е разплетена! Ето как заловиха извършителя на убийството в бургаския кв. Долно Езерово (СНИМКИ+ВИДЕО)

Арестуван е извършителят на мистериозното убийство в бургаския квартал Долно Езерово. Това стана ясно след извънреден брифинг днес, на който подробности дадоха главният секретар на МВР Ивайло Иванов, зам.-главният прокурор на България Иван Гешев, както и директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров.

Оказа се, че жертвата и убиецът били съучастници в два въоръжени грабежа. Разплитането на случая, който се оказа един от най-мистериозните за последните години, отне седемнайсет дни на криминалистите. В крайна сметка беше задържан 32-годишен мъж, който разстрелял убития Петър Валериев, а трупа му захвърлил край ЖП прелеза в бургаския квартал.

„Към този момент имаме данни, че жертвата и убиецът са участници в други две тежки криминални престъпления. А именно два въоръжени грабежа. Единият от 2015-та година в Айтос, а другият 2016-та година в София“, уточни Ивайло Иванов.






Именно общите им криминални дейности са вероятната причина, довела до екзекуцията на единия. След като убиецът е бил задържан, показал и къде се намира оръжието – автомат Калашников.

„Повикахме и екип от водолази специално оборудвани и изключително добре подготвени с оглед мястото. Наложи се да правим претърсване на езеро Вая, където имахме съмнения и данни, че лицето е изхвърлило въпросното оръжие“, обясни ст. комисат Радослав Сотиров.

След огледа е направен и следствен експеримент, който установил, че Петър Валериев е бил разстрелян на друго място, а тялото донесено до езерото, за да се скрие.  Предстои 32-годишният стрелец, който е родом от Шумен,  да се изправи пред съда.

Репортер: Давид Сукнаров

Материалът Мистерията е разплетена! Ето как заловиха извършителя на убийството в бургаския кв. Долно Езерово (СНИМКИ+ВИДЕО) е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!