BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младежи участваха в академия срещу различни форми на агресия

Ученици от Бургас, Айтос и Средец казаха НЕ на агресията

 Национално Сружение „Младежки Глас“ организира академия за млади хора на тема „Различни форми на агресия“.  Младежите взеха участие в разнородни панели свързани с психологическата страна, юридическите похвати, заплахите в интернет и финансови мотиви за агресия. Събитието е с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

Лектори на обучението бяха компютърния специалист Деан Бончев с темата за агресията в интернет, юрисконсулта Силвия Полихронова, която разкри правната страна за противодействие на агресията в училището и в работната среда и финансовия експерт Славея Русева – липсата на информираност поражда агресия, или за голямата пропаст в комуникацията между потребители и финансови институции и как това поражда конфликт.

Специален гост лектор на събитието беше психологът Катя Пенева с темата „Познавайки емоциите си ние сме гъвкави и по-малко агресивни“.  „Поведението на тялото издава емоциите на всеки един човек, за да се справим с агресията е добре да разпознаваме себе си и собствената си емоция, така противодействаме на агресията около нас“ сподели на младежите специалист Катя Пенева.

„Младежки Глас вярваме, че младите могат да се справят с проблемите и да бъдат мотиватор за околните“ казаха организаторите.

Инициативите за обучение на ученици продължиха и през новата учебна година  в Айтос, Средец  и Бургас.

Три обучения се проведоха в СУ „Св. Св Кирил и Методий“ – Средец, СУ „Никола Вапцаров“ – Айтос и  СУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас на тема „Казах НЕ на агресията“.

В препълнената зала с ученици психологът Славина Тошева успя умело да улови младежкия дух и да предаде знания за превенция срещу агресията.

Чрез различни ролеви игри лектора показа страните на агресията и начините за справяне с нея.

Мероприятията се осъществяват по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 година с договор № 25-00-50/11.06.2019 на Министерство на младежта и спорта.

fe21938325cd8a19f65642dcdf4c065c IMG_7520 IMG_7532 IMG_7601 20191003_135654 MG-Agresia

The post Младежи участваха в академия срещу различни форми на агресия appeared first on BurgasCity.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!