BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Модерна читалня и нов пенсионерски клуб за хората от два бургаски квартала (СНИМКИ)

На нови придобивки ще се радват скоро жителите на кварталите „Черно море“ и „Лозово“, съобщи Димитър Николов.

Съвременна и удобна читалня на два етажа ще бъде на разположение на хората от „Черно море“ догодина. Тя ще се намира в старата сграда на бившата детска градина. Реконструкцията й ще обхване и цялостен ремонт на покрива, който в момента е в лошо състояние.



Първият етаж в читалнята ще има голяма зала, в която ще могат да се провеждат различни срещи и конференции, модерна библиотека с богат книжен фонд, архив и обособен кът за четене и писане, както и тренировъчна зала за борба. На втория етаж ще има допълнителни зали за спорт и други дейности.


Възрастните жители на квартал „Лозово“ ще имат нов пенсионерски клуб, в който да се събират, да контактуват и да се забавляват. В него ще бъдат обособени две зали и санитарен възел, пригоден за хора с увреждания. По-голямата зала ще бъде оборудвана с нови удобни маси и столове, за да се ползва от хората за събирания, игри на карти, шах и табла. Към нея ще има и кухненски бокс с нужното оборудване. Втората зала ще може да се ползва за танци и честване на различни тържества.

Материалът Модерна читалня и нов пенсионерски клуб за хората от два бургаски квартала (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!