BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Може ли 6 декември да се превърне в неработен ден, но само за бургазлии?

Официалният празник на Бургас Никулден да се превърне неработен ден. Това предлага директорът на затвора в морския град ст. комисар Бранимир Мангъров.

Той е входирал писмо в Общинския съвет, който трябва да реши на предстоящото си заседание дали ще има ден, в който да почиват едиснтвено бургазлии.

„Към момента 6 декември е неучебен, празничен, но пък работен, което води до редица неудобства, както за работещите родители, така и за ръководителите на всички държавни, общински и частни структури. Често служителите молят да бъдат освободени по-рано на този ден, за да изведат децата си на празника и да приготвят никулденската трапеза“, казва Мангъров.

По думите му обявяването на празника на Бургас за неприсъствен на територията на цялата община би позволило на гражданите да изживеят по-пълноценно празника и да посетят всички събития.

Предложението ще бъде разгледано от абсолютно всички постоянни комисии, след което общинските съветници ще гласуват дали 6 декември ще бъде неработен ден за Бургас.

Автор: Давид Сукнаров

Материалът Може ли 6 декември да се превърне в неработен ден, но само за бургазлии? е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!