BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 100 000 души вече са оздравели от коронавируса

Най-малко 100 хил. от заболелите от коронавируса, известен като COVID-19, са оздравели. Това сочат данни от няколко платформи, сред които и тази на университета „Джонс Хопкинс“, информира Dnevnik.bg.

Това са приблизително 28 % от всички случаи – броят им надхвърли 350 хил. по-рано днес, с над 15 хил. починали. Най-много са оздравелите в китайската провинция Хубей, от която започна заразата (почти 60 хил. души), следват Иран, Италия, Испания, Южна Корея и Франция с над 24 хил. случая.

Данните, предоставяни от държавите и обобщавани от изследователи и от Световната здравна организация, включват всички потвърдени случаи – и оздравелите, и починалите. Това означава, че в момента заразени по света са около 235 хил. души.

В средата на миналата седмица имаше най-малко 80 хил. оздравели при над 200 хил. потвърдени случая.

Смъртността в глобален план е около 4 %, но тя варира силно в различните държави – над 9 % е в Италия, но едва 0.4 % в Германия. Починалите все още се увеличават бързо – бяха 10 хил. само преди три дни, голяма част от новите са в Италия и Испания.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!