BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 160 учители от цялата страна ще представят добри практики за въвеждане на иновации в обучението

Започна 10-то Юбилейно издание на образователния форум „Иновации в обучението и познавателното развитие“, чиито домакин е Бургас. В следващите три дни /21-23 август/ в Културен център „Морско казино“ над 160 лектори от цялата страна и от чужбина ще представят идеи и добри световни практики за въвеждане на иновативни методи и технологии в детските градини и в училищата.

Целта на форума е преподаватели, учители и директори от всички нива на образователната система да обсъдят най-новите и модерни тенденции в учебния процес.

Първата лекция изнесе проф. Румяна Папанчева – председател на СНЦ „Образование и технологии и преподавател в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и бе свързана с въпроса как да се стимулират децата в училище от пасивни слушатели да се превърнат в активни участници на образователния процес.

Гости на образователния семинар бяха проф. Магдалена Миткова – ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, проф. Сотир Сотиров – зам.-ректори на университета, проф. Евелина Динева – зам.-ректор на Бургаския свободен университет, Теодора Върбанова – специалист решения за образованието на Microsoft за Централна и Източна Европа.

Събитието се организира от СНЦ „Образование и технологии“, с подкрепата на Община Бургас, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаския свободен университет.

Още снимки

The post Над 160 учители от цялата страна ще представят добри практики за въвеждане на иновации в обучението appeared first on BurgasCity.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!