BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На прага на първия учебен ден: Бургаски ученици влизат в чисто нова сграда (СНИМКИ)

Само след 4 дни учениците от бургаското училище „Васил Левски“ в квартал „Горно Езерово“ ще влязат в чисто нови и просторни класни стаи. Причината е приключващото строителство на новия модерен корпус с топла връзка на учебното заведение.

Средствата за строежа на новия корпус са осигурени от Община Бургас, ОУ „Васил Левски“ – „Горно Езерово“ и Министерството на образованието и науката.

Пристройката осигурява още 8 нови учебни стаи към досегашните 7 в старата сграда, с което базата на училището се разширява двойно. В тях ще се провеждат занятията на учениците в начален курс. Стаите са оборудвани с нови индивидуални ученически столове и чинове, които ще позволяват децата да ги конфигурират, когато имат групова задача или да ги подредят в кръг, когато имат интерактивни игри.



Освен това, новата сграда ще попълни и няколко сериозни липси на училищната база, като здравен кабинет, модерна столова за хранене, кабинет на училищния психолог, голям физкултурен салон, асансьор и просторна тераса, където ще се осъществяват училищни занимания на открито, когато времето позволява.

Дворното пространство пред училището също е напълно обновено и готово да посрещне ученици в първия учебен ден.

В ОУ „Васил Левски“ учат около 450 ученици, като очакванията са през тази учебна година броят им да се увеличи. Обновената и разширена база ще позволи децата да се учат в по-просторни и комфортни условия.

Изграждането на новото крило на училището е част от програмата на Община Бургас в последните години, свързана с обновяването на съществуващата и създаването на нова и съвременна образователна инфраструктура.

Материалът На прага на първия учебен ден: Бургаски ученици влизат в чисто нова сграда (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!