BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новата сграда на пожарната в Карнобат отваря врати до няколко месеца

Сградата на противопожарната служба в Карнобат, която обслужва и община Сунгурларе, вече е построена и до няколко месеца ще бъде въведена в експлоатация. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас комисар Васил Василев. Първоначалната идея беше тя да отвори врати през есента, но има малко забавяне.

„В момента се извършват довършителни работи по сградата. Много важно беше тя да бъде построена, тъй като колегите там сега обитават сграда, която датира отпреди 1900 година. Това е изключително унизително откъм битови условия“ – каза Василев.

Получено е и разрешение за строеж на Втора районна противопожарна служба в Бургас, която ще се намира в района на бившия завод „Яна Лъскова“ в кв. „Победа“. Въпреки че разрешителното е взето в края на миналата година, не са били осигурени средства от бюджета на МВР за започване на строителните работи през 2019 г. Надеждите са, че необходимите средства ще бъдат отпуснати за следващата календарна година, за да започне строителството, което трябва да приключи в рамките на година и половина-две.

„Много техника имаме, която през лятото и зимата стои на влиянието на атмосферните условия и няма къде да бъде прибрана. Така че построяването на тази Втора районна служба ще спомогне както за по-бързото стигане до „Меден рудник“, така и за прибирането на техниката на закрито“ – добави шефът на бургаската пожарна.

Комисар Василев отчете, че от началото на 2019 г. до днес огнеборците от цялата Бургаска област са се отзовали общо на 2049 произшествия, като пожарите са били 1443. Загиналите хора при тях са двама, а пострадалите – 11. Спасени са 43-ма души.

Пред сградата на Регионалната дирекция ПБЗН – Бургас се състоя и официална церемония по почитане паметта на загинали при изпълнение на служебния си дълг огнеборци. Това се прави традиционно по повод Професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – 14 септември. Венци и цветя поднесоха редица гости, сред които областният управител Вълчо Чолаков, бургаският кмет Димитър Николов, колегата му от Камено Жельо Вардунски, директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Колоян Калоянов и др.

Най-атрактивната част от програмата за празника ще бъде довечера от 18,00 часа пред Пантеона. Огнеборци ще демонстрират възможностите на новата си пожарогасителна и аварийно-спасителната техника и ще разяснят на жителите правилата за пожарна безопасност и защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!