BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новите двама заразени в Бургаска област са от Несебър и Карнобат

+

Два са новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус в Бургаска област. Единият е мъж от Несебър на 34 години, завърнал се от гр. Банско на 1 април. Той е поставен под домашна карантина. Другият нов случай е 32-годишна жена от Карнобат, която е била контактна на един от настанените в Инфекциозно отделение на УМБАЛ пациенти.

С днешна дата 1761 са под карантина в областта, 732 в община Бургас.

В Инфекциозно отделение на УМБАЛ са настанени четирима пациенти. Те са в сравнително добро състояние.

Вчера са предадени на прокуратурата пет преписки за нарушители на задължителната карантина. В областта са написани 7 акта за нарушаване заповедта на министъра за разходка на неразрешени места.

От понеделник влиза в сила създадената от Общинския кризисен щаб в Бургас организация за дезинфекция на пощенските клонове – във връзка със започващото раздаване на пенсиите. Изготвя се график за дейността на ангажираните с това съвместни екипи на Дезинфекционна станция и доброволци.

Дежурни общински служители стоят в кметствата днес и утре, за да раздават дозатори с дезинфектираща течност на желаещите да се възползват домоуправители.

Ежедневно се извършват дейностите по дезинфекция на обществени пространства на открито и закрито, нон стоп се обслужват по домовете чрез патронажната грижа възрастни, болни, самотни или хора под карантина.

Временно жилище ще бъде предоставено на бургазлия, който се завръща от Гърция. Той сам е поискал да бъде поставен под карантина, но не в собствения си дом, тъй като двама от членовете на семейството му са онкоболни и не иска да ги поставя под риск. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!