BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови круизни компании стъпват в Морската гара на Бургас

Мултинационални компании проявяват интерес към Бургас като круизна дестинация. Вече са направени и необходимите заявки, а първите круизни кораби ще пристигнат още догодина, съобщи пред Gramfona.com изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов.

„Одобрили сме заявки за круизни кораби до 2022 година“, допълни той. Бургас ще е част от маршрута на едни от най-големите фирми извън Европа.

„Надяваме се в Бургас отново да се върнат и фирмите „Коста“ и „МС“. Това бяха първите круизни компании, които дойдоха в Бургас след откриването на морската ни гара, а отношенията ни с тях остават перфектни. Ние сме свикнали да работим с тях“, допълни Димов.

Италианските компании бяха принудени да се откажат от опериране в Черно море след влошаването на отношенията между Русия и Украйна и серията от атентати в Турция.

В момента обаче обстановката е много по-спокойна и амбицията на бургаския порт е италианските круизни компании да се завърнат в региона.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!